ANALÝZA PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ TÝKAJÍCÍCH SE PŘEPRAVY NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ V SILNIČNÍ DOPRAVĚ

Autoři

  • Pavlína Brožová

Klíčová slova:

ADR, právní předpisy, směrnice EU, chemické látky, obaly, odpady

Abstrakt

V příspěvku jsou uvedeny jednotlivé právní předpisy a směrnice EU, které musejí znát a splňovat nejen bezpečnostní poradci, ale i lidé, podílející se na přepravě (např. řidiči těchto vozidel, baliči, plniči, skladníci), v případě havárií i hasiči, aj.

Stažení

Data o stažení nejsou doposud dostupná.

Reference

Vyhláška č. 159/1997 Sb. Sdělení Ministerstva zahraničních věcí o přijetí změn a doplňků - Přílohy A - Ustanovení o nebezpečných látkách a předmětech - a - Přílohy B - Ustanovení o dopravních prostředcích a o přepravě - Evropské dohody o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí (ADR), přijaté v Ženevě dne 30. září 1957, vyhlášené pod č. 64/1987 Sb.

Sbírka mezinárodních smluv č. 33/2005 Sb., o vyhlášení přijetí změn a doplňků "Přílohy A - Všeobecná ustanovení týkající se nebezpečných látek a předmětů" a "Přílohy B - Ustanovení o dopravních prostředcích a o přepravě" Evropské dohody o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí (ADR)

Příloha č. 6 k zákonu č. 185/2001 Sb., o odpadech

Internetové stránky EUR-lex [online] Dostupné z: <http://europa.eu.int/eur-lex/>.

Stahování

Publikováno

2007-03-11

Jak citovat

Brožová, P. . (2007). ANALÝZA PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ TÝKAJÍCÍCH SE PŘEPRAVY NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ V SILNIČNÍ DOPRAVĚ. Perner’s Contacts, 2(1). Získáno z https://pernerscontacts.upce.cz/index.php/perner/article/view/1413

Číslo

Sekce

Články