PŘÍSPĚVEK K PROPUSTNOSTI ŽELEZNIČNÍCH TRATÍ - Bulíček, Josef; Mojžíš, Vlastislav (Perner’s Contacts, 2008)
Článek se zabývá problematikou propustnosti železničních tratí. Analýza dosud používaných metodik vede k závěru, že pro zjišťování propustnosti v současných podmínkách organizace vlakové dopravy tyto metodiky už nevyhovují. Řešení spočívá ve využití simulačních modelů, které poskytují řadu možností. Aplikace současných metodik, jejich srovnání a nevýhody jsou ilustrovány na případových studiích dvou tratí.