NÁVRH NOVÉ METODIKY TVORBY KONCEPCE KOMUNIKAČNÍ SÍTĚ V ČESKÉ REPUBLICE - Horník, Tomáš (Perner’s Contacts, 2019)
Článek byl zpracován v návaznosti na diplomovou práci na téma , Komunikační a koncepční síť pozemních komunikací v Pardubicích“ pod vedením Ing. Michaely Ledvinové, Ph. D. na Katedře technologie a řízení dopravy, Dopravní fakultě Jana Pernera Univerzity Pardubice. Diplomová práce získala Čestné uznání v soutěži o nejlepší diplomovou práci v oblasti územního rozvoje (cena Jiřiny Bergatt Jackson) a cenu předsedy Nadačního fondu Jana Pernera a byla doporučena k publikování v odborném časopise. Článek seznamuje s navrženou metodikou, která slouží k zjištění významnosti dané pozemní komunikace v intravilánu.