AUTOMATICKÉ ŘÍZENÍ UZAVÍRÁNÍ DIFERENCIÁLU NÁKLADNÍHO VOZIDLA PŘI JÍZDĚ PŘÍMÝM SMĚREM - Kučera, Pavel; Píštěk, Václav; Porteš, Petr (Perner’s Contacts, 2016)
Článek se zabývá tvorbou řídicího algoritmu pro uzavírání diferenciálu nákladního vozidla. Algoritmus vychází z předpokladů systému ZF ADM a je tvořen v softwaru Simulink-Stateflow. Článek především popisuje funkci algoritmu a jeho aplikaci na výpočtový model vozidla s pohonem 4x4. V závěru je provedena simulace jízdního manévru k ověření funkčnosti sestaveného řídicího algoritmu uzavírání diferenciálu.