METÓDA KONEČNÝCH PRVKOV V LODNOM PRIEMYSLE - Piala, Peter; Kalina, Tomáš (Perner’s Contacts, 2010)
Metóda konečných prvkov je výpočtovou metódou používanou snáď vo všetkých odvetviach strojárskej výroby za účelom analýzy konštrukcie, jej prvkov vystavených reálnym okolitým podmienkam, ale taktiež správaniu sa samotných okolitých podmienok. Táto metóda sa taktiež používa i v CFD (Computional Fluid Dynamics). V súčasnej dobe tieto druhy analýz majú nezastupiteľné miesto vo všetkých druhoch priemyslu.