(untitled) (Perner’s Contacts, 2014)
Tento príspevok je venovaný problematike projektového financovania ako nástroja špecifického úverového financovania investične náročných infraštruktúrnych projektov. Popisuje projektové financovanie z pohľadu jeho kľúčových aspektov. V úvodnej časti definuje termín projektové financovanie, klasifikuje projektové financovanie z hľadiska možnosti regresu (postihu) zo strany veriteľa, identifikuje a charakterizuje skupiny subjektov podieľajúcich sa na projektovom financovaní. Ďalšia časť príspevku vymedzuje prípravnú, realizačnú a finálnu fázu procesu projektového financovania, rozoberá možné spôsoby ručenia úveru, identifikuje spoločné znaky štruktúr projektového financovania, ktoré môžeme považovať súčasne za jeho výhody. V závere príspevku sú stručne vymedzené kritéria projektu, ktoré determinujú jeho spôsobilosť pre uplatnenie tohto finančného nástroja.