(untitled) (Perner’s Contacts, 2012)
Článek je zaměřen na kalkulaci rizika dopravní nehody při přepravě nebezpečných věcí po silnici. Jsou zde zmapovaná dostupná statistická data o této přepravě a následně je navržen způsob kalkulace rizika dopravní nehody ADR z údajů zjištěných při celostátním sčítání dopravy.