(untitled) (Perner’s Contacts, 2012)
Prvá časť príspevku predstavuje metodiku a postup realizácie prieskumu verejnej mienky a názorov verejnosti, týkajúci sa vybraných problémov bezpečnosti cestnej premávky, ktorý sa realizoval vo vybraných regiónoch krajín Strednej Európy v rámci projektu SOL – Save Our Lives. Obsahom druhej časti príspevku je vyhodnotenie výstupov tohto prieskumu, so zameraním sa na cestovné preferencie, zvyklosti v oblasti mobility a postoje verejnosti k problémom a rizikovým faktorom bezpečnosti cestnej premávky v regióne Žilinského kraja.