(untitled) (Perner’s Contacts, 2012)
Príspevok vychádza zo všeobecných zásad kontrolnej činnosti ako súčasti manažmentu prepráv. Uvádza základné právne dokumenty vydávané orgánmi a inštitúciami Európskej únie (EÚ) a ukazuje ich implementáciu v právnom prostredí Slovenskej republiky (SR). Opiera sa o dostupné štatistické údaje o rozsahu prepráv v SR a vo vybraných krajinách EÚ. Osobitnou pozornosť venuje otázkam kontroly prepravy nebezpečných vecí cestnou dopravou.