(untitled) (Perner’s Contacts, 2012)
Problematika dopravného zabezpečenia v procese riešenia krízových javov je veľmi rozsiahla. Má svoje špecifiká v krízovom plánovaní, v obrannom plánovaní, v civilnom núdzovom plánovaní, v čase hospodárskej mobilizácie a pod. V príspevku sa dopravné zabezpečenie riešenia krízových javov orientuje predovšetkým na odsun osôb a zvierat z ohrozeného územia ako integrálnej súčasti civilného núdzového plánovania v krízovom manažmente Slovenskej republiky.