(untitled) (Perner’s Contacts, 2012)
Tento článek pojednává o způsobech vývoje indikátorů bezpečnosti, které umožňují nahlížet na bezpečnost letectví jemnější metrikou. Bezpečnost totiž v současnosti není vnímána z pohledu nehod a ztrát na lidských životech. Provozovatele stále více zajímá bezpečnost jednotlivých procesů. Tento přístup umožňuje předcházet menším provozním ztrátám, které jsou způsobeny incidenty. Jemnější metrika indikátorů bezpečnosti nám umožní sledování provozních procesů, jejich vzájemných vztahů a vlivu na bezpečnost. Vývoj indikátorů bezpečnosti a jejich implementace je v současnosti důležitá tak, jako byl důležitý vývoj a široké zavedení ukazatelů technické spolehlivosti.