(untitled) (Perner’s Contacts, 2011)
Príspevok opisuje problematiku navrhovania a hodnotenia stavu povrchov krytov autobusových zastávok miestnych komunikácií. Najväčšia pozornosť sa venuje asfaltovým vozovkám a vozovkám z dlažieb vrátane ich najstarších dochovaných pozostatkov, pričom v článku sú uvedené zásady dimenzovania podľa TP 170 platných v ČR, pretože na Slovensku neexistuje relevantný predpis vo vzťahu ku navrhovaniu vozoviek autobusových zastávok. V praktickej časti príspevku sú prezentované výstupy prieskumu stavu povrchu vybraných 37 autobusových zastávok v meste Žilina (1). Na základe vyhodnotenia uskutočneného monitoringu a analýzy získaných poznatkov sú v závere príspevku uvedené odporúčania ku návrhu predmetných vozoviek.