(untitled) (Perner’s Contacts, 2011)
Tento článek řeší problém strukturování obecného modelu interakce záboru půdy a dopravy. Samotné modelování sestává z dílčích modelů, které jsou ve vzájemné interakci a tvoří systematickou sekvenci. Růstový model poskytuje odhady ukazatelů týkajících se obyvatel a firem v závislosti na typu jejich ekonomických aktivit, model využití půdy reflektuje požadované relace přemístění jednotlivých subjektů a přiřazení nových sídel v rámci jejich komerčních aktivit, a konečně tradiční dopravní 4-step model s hlavními volbami destinace a dopravního oboru a přiřazování tras.