(untitled) (Perner’s Contacts, 2008)
Tento článok predkladá algoritmus heuristického riešenia úlohy vrcholového pokrytia s rôznymi cenami vrcholov. Tento algoritmus pozostáva z dvoch algoritmov. Prvý algoritmus prehľadáva vrcholy od maximálneho stupňa zostupne a cenu vybraného vrcholu porovnáva so súčtom cien susedných vrcholov. Ak je cena vybraného vrcholu menšia nanajvýš rovná súčtu cien susedných vrcholov, potom tento vrchol vložíme do hľadanej minimálnej množiny vrcholov. V opačnom prípade vkladáme do minimálnej množiny susedné vrcholy. Druhý algoritmus je založený na vylučovaní zbytočných vrcholov z minimálnej množiny vrcholov, ktorú sme získali po prvom algoritme.