(untitled) (Perner’s Contacts, 2020)
Příspěvek se zaměřuje na problematiku bezpečnosti na železničních přejezdech, které jsou velmi důležitým prvkem v železniční dopravě. Statistiky ukazují, že silniční nehody představují více než čtvrtinu všech železničních nehod v EU. Kromě statistických ukazatelů nehod na železničních přejezdech měli autoři článku k dispozici podrobné údaje o tragické nehodě z roku 2009, při níž bylo zabito dvanáct lidí, a dalších vážných úrazech. Podle analýzy příčin a průběhu nehody ukazuje, jak důležité je použití nejmodernějších bezpečnostních prvků na železničních přejezdech, kde není možné předat silniční a železniční dopravu mimo úroveň.