(untitled) (Perner’s Contacts, 2021)
Mestská logistika a City logistika sú súhrnnými pojmami pre veľké množstvo koncepcií spájania mestskej nákladnej dopravy a udržateľnosti prostredníctvom znižovania negatívnych prevádzkových a environmentálnych javov. City logistika má naviac za úlohu redukovať náklady na zásobovanie, znižovať požiadavky na zdroje a zlepšovať kvalitu života obyvateľov miest. Príspevok je venovaný problematike spojitosti medzi priestorovým plánovaním a rozvojom City logistiky. Ústrednou tézou je posúdenie implementácie logistických opatrení a logistických centier vo vzťahu k územnému plánovaniu. Cieľ výskumu je komparatívna prípadová štúdia Slovenskej republiky a siedmych vybraných európskych krajín so zreteľom na city logistiku. V štúdií boli taktiež vyhodnocované city logistické opatrenia Amsterdamu, Berlína, Bratislavy, Helsínk, Kodane, Lisabonu, Paríža a Viedne, hlavných miest analyzovaných krajín.