(untitled) (Perner’s Contacts, 2021)
Kvalita MHD se stává stále významější pro dobré fungování městského systému. Článek se zabývá možnostmi motivace uživatelů vlastních automobilů k využívání MHD ve městech malé a středně velké velikosti. Snaží se najít rovnováhu mezi komfortem, který musí MHD splňovat a efektivitou provozu, kterou si musí MHD zachovat. Ukazuje to, že dobrá MHD, zejména optimalizace linkového vedení, může odhalit velké rezervy. Vysvětluje přínos vhodně rozvrhnuté sítě linek a odpovídající jízdní řády pro pohodlí cestujících i výhody pro efektivnost provozu MHD. Poskytuje tak pokyny pro vedení měst v oblasti veřejné dopravy. Optimalizace linkového vedení a jízdních řádů je dokumentována na praktickém příkladu města Trnava.