(untitled) (Perner’s Contacts, 2021)
Tento příspěvek popisuje proces výběru optimální varianty letounu, a jeho změny v důsledku současné koronakrize, která celosvětově poznamenala leteckou dopravu. Zahrnuje metodické postupy, způsoby pořízení letadel, případně charakteristiku jednotlivých variant a kritérií ovlivňujících výběr. Zároveň se tento příspěvek snaží poukázat na preference nově příchozích letounů v rámci flotil leteckých dopravců, které bývají v důsledku této krize mnohdy omezeny a mnoho kritérií a aspektů, jenž by za normálních okolností hrály velkou roli, jsou upozaděny.