(untitled) (Perner’s Contacts, 2023)
Příspěvek je věnován experimentálnímu stanovení počtu letů, při kterém je žádoucí aktivace samostatného pracoviště vydávání odletových povolení na stanovišti letištní služby řízení Ostrava/Mošnov. Příspěvek statisticky vyhodnocuje dobu zatížení řídícího letového provozu, která je potřebná pro vydání odletového povolení, popisuje tvorbu simulačního modelu pracoviště odletových povolení na bázi systému hromadné obsluhy v prostředí simulačního software Witness2007 a v závěrečné části vyhodnocuje výsledky simulačních experimentů.