(untitled) (Perner’s Contacts, 2008)
Integrácia európskej železničnej siete vedie k významným zmenám a vyžaduje si dobre fungujúci dopravný systém na medzinárodnej aj národnej úrovni. Je nutná implementácia týchto zmien do dopravnej politiky Slovenskej republiky. Dopravná politika EÚ v súčasnosti smeruje k harmonizácii a liberalizácii trhu. Tieto základné ciele môžu byť úspešné len v prípade zabezpečenia rovnej hospodárskej súťaže. Príspevok sa zaoberá podporou železničnej dopravy v Európe, popisuje železničnú infraštruktúru Slovenskej republiky, parametre a možnosti financovania.