(untitled) (Perner’s Contacts, 2009)
Príspevok predkladá návrh implementácie elektronického formulára na spracovanie všetkých technologických činností najmä na transoceánskych lodiach. Takto vykonávanou kontinuálnou diagnostikou sa vytvoria podmienky predchádzaniu porúch, čo vytvára nielen bezpečnú plavbu, čím sa automaticky znižujú prevádzkové náklady, ale zároveň znižuje pracovné zaťaženie službu konajúcich strojných dôstojníkov najmä pri medzikontinentálnych plavbách.