(untitled) (Perner’s Contacts, 2010)
Příspěvek je zaměřen na optimalizaci svozu a rozvozu a identifikaci modelů a metod vhodných pro řešení různých typů úlohy okružních jízd. V těchto svozně-rozvozních systémech je možno definovat problémy strategického, taktického a operativního rozhodování. Jádrem provedené analýzy je rozhodování operativní – tedy vlastní sestava tras vozidel. Byly identifikovány nejdůležitější varianty úlohy okružních jízd, které jsou využitelné pro řešení praktických úloh svozu a rozvozu malých zásilek.