(untitled) (Perner’s Contacts, 2010)
Příspěvek se zabývá aspekty přístupnosti IDS pro osoby na vozíku, a to jak z hlediska spojů, tak z hlediska dostupnosti elektronických informací. Stejně tak, jako IDS vykazuje určitá specifika technologicko-přepravní, tarifní, organizační a jiná, je třeba i v oblasti přístupnosti stanovit a dodržovat parametry, které zaručí přístupnost nejen pro osoby s postižením pohybového aparátu, ale i pro osoby s postižením zraku, sluchu, osoby vyššího věku, těhotné ženy, doprovod dětí v kočárku, osoby s objemnými zavazadly, jízdními koly aj.