(untitled) (Perner’s Contacts, 2010)
V príspevku sú popísané vybrané ukazovatele vyjadrujúce prevádzkové charakteristiky terminálu intermodálnej prepravy. Metodika ich výpočtu je odvodená z podkladov projektovej dokumentácie plánovaných a rekonštruovaných terminálov intermodálnej prepravy. V príspevku je riešený výpočet efektívneho výkonu terminálu, počet manipulácií s kontajnermi, stanovenie dĺžky manipulačných koľají a koľají hlavnej prekládkovej skupiny, analýza využitia úložných plôch terminálu a jeho kapacita.