(untitled) (Perner’s Contacts, 2007)
Engelova křivka (EC) vyjadřuje závislost mezi celkovým (nominálním) důchodem a nakupovaným množství určitého statku. Článek popisuje tuto křivku pro výdaje domácností v dopravě.