(untitled) (Perner’s Contacts, 2010)
Hoci vnútrozemská vodná doprava patrí k najefektívnejším druhom dopravy, v posledných rojkoch zaznamenáva nízky záujem zo strany krajín Európskej a veľký nedostatok vzdelaných pracovníkov , ktorí by mohli pracovať v tejto oblasti. Európska komisia považuje tento nedostatok za veľký problém pre budúci rozvoj vnútrozemskej vodnej dopravy a pokúša sa ho riešiť rôznymi európskymi projektmi a programami. Tieto projekty a programy sú zamerané na analýzu vzdelávacích inštitúcii, ktoré pripravujú študentov alebo mladých pracovníkov pre vnútrozemskú vodnú dopravu a harmonizáciu vzdelávacieho systému v dunajských krajinách.