(untitled) (Perner’s Contacts, 2019)
Príspevok sa zaoberá skúmaním možnosti zvýšenia kvality ovzdušia v mestských aglomeráciách pri využití nákladných vozidiel s ekologickým druhom pohonu a špecifikáciu ich prevádzky. Prvá kapitola príspevku je zameraná na tvorbu nízkoemisných zón v centrách miest, a to konkrétne na vytváranie mestských zón. Druhá kapitola je zameraná na porovnanie alternatívnych druhov pohonov v súčasnosti. Tretia kapitola je zameraná na konkurencieschopnosť prevádzky vozidiel s alternatívnym druhom pohonu. Cieľom príspevku je poukázať na možnosti zníženia emisnej záťaže v centre mesta a zvýšenia kvality ovzdušia v mestách zaradením vozidiel s alternatívnymi druhmi pohonu do prevádzky.