(untitled) (Perner’s Contacts, 2019)
Demografický vývoj společnosti výrazně ovlivňuje také poptávku po dopravě a opačně změny v kvalitě dopravní infrastruktury mají pozitivní i negativní vliv na demografii měst a obcí. Oba tyto jevy mají společné to, že jsou dlouhodobé, resp. že mají dlouhou dobu náběhu. Tento článek poukazuje na tyto efekty.