(untitled) (Perner’s Contacts, 2017)
Predložený článok informuje o preprave nebezpečného nákladu v EÚ. Popisuje riziká, ktoré sú spojené s prepravami nebezpečného nákladu a spôsoby riešenia mimoriadnych udalostí, ktoré vznikli v doprave. Informuje o právnom prostredí zaistenia bezpečnej prepravy nebezpečných vecí prostriedkami cestnej, železničnej a vodnej dopravy. Definuje podmienky, za ktorých môže byť náklad nebezpečnej povahy prepravovaný, spôsobilosť jednotlivých účastníkov dopravy ale i klasifikáciu a označovanie zásielok nebezpečnej povahy.