(untitled) (Perner’s Contacts, 2017)
Příspěvek je zaměřen na možnosti tvorby oběhů autobusů při zajištění dopravní obslužnosti obce nebo dopravní obslužnosti kraje. Nutnou podmínkou řešení této optimalizační úlohy je obsadit požadovaným druhem autobusu všechny spoje uvedené v jízdním řádu. Cílem řešení je minimalizovat počet autobusů a minimalizovat neproduktivní jízdy, které lze ohodnotit kritérii vzdálenost, doba trvání a provozní náklady.