(untitled) (Perner’s Contacts, 2017)
Príspevok sa zaoberá analýzou dopytu po autobusovej doprave a skúmaním determinantov dopytu a zvyklostí žiakov stredných škôl na základe prieskumu prepravných zvyklostí v Žilinskom kraji. Prepravné zvyklosti žiakov stredných škôl sú individuálne, v čase sa menia. Táto skupina cestujúcich je závislá na službách verejnej osobnej dopravy (VOD) vzhľadom na potrebu premiestnenia za vzdelávaním. Taktiež sa táto skupina cestujúcich významnou mierou podieľa na celkovom dopyte po VOD. Poznanie správania sa tejto skupiny cestujúcich môže napomôcť k zabezpečeniu vhodnej ponuky a kvality dopravnej obslužnosti, čo môže následne stabilizovať dopyt po VOD.