(untitled) (Perner’s Contacts, 2017)
Článek se zabývá vyhodnocením přepravních experimentů s cílem komparovat vybraná vozidla v kontextu působení setrvačných sil na náklad při přepravě. Důraz je položen na adekvátnost upevnění nákladu z hlediska velikosti setrvačných sil (koeficientů akcelerace), které mohou představovat bezpečnostní riziko nejen pro náklad, vozidlo nebo osádku vozidla, ale i pro další účastníky silničního provozu. V samostatné části jsou analyzovány aspekty přepravy třaskavin s ohledem na působící setrvačné síly během přepravy. Součástí je i analýza odlišností mezi průmyslovými a vojenskými přepravami třaskavin.