(untitled) (Perner’s Contacts, 2018)
Článek popisuje metodický postup určení počtu cestujících v přestupních uzlech veřejné hromadné dopravy pro stanovení rizikovosti uzlu při úniku nebezpečné látky v okolí. Počet cestujících v přestupním uzlu je určen na základě počtu a obsazenosti vozidel veřejné hromadné dopravy obsluhující přestupní uzel, průměrné doby čekání na dopravní spoj, čas na přestup a další vlivy. Metodický postup je ověřen na vybraném uzlu při úniku nebezpečné látky – amoniaku. Postup umožní kvantifikovat počet ohrožených osob v případě nehody a následně přizpůsobit zásah integrovaného záchranného systému.