(untitled) (Perner’s Contacts, 2018)
Článok obsahuje matematický model taktickej predikcie konfliktu dvojice lietadiel. Taktická predikcia konfliktu lietadiel má upozorniť riadiaceho na okamžitú potenciálnu nebezpečnú situáciu. Okolo lietadla L je definovaný konfliktný priestor, ktorý je rotačný elipsoid. Lietadlo L sa nachádza v strede konfliktného priestoru a lietadlo M sa voči nemu pohybuje relatívnou rýchlosťou R, ktorá je rozdielom rýchlosti lietadla M a lietadla L. V modele sa extrapoluje dráha lietadla M v smere vektora relatívnej rýchlosti zbližovania po dobu predstihu p. Ak má extrapolovaná dráha s konfliktným priestorom lietadla L spoločný aspoň jeden bod, signalizuje sa konflikt.