MOŽNOSTI TESTOVANIA PARAMETROV DOPRAVNÉHO PRÚDU PRI STRATE FUNKČNOSTI VYBRANÉHO PRVKU CESTNEJ SIETE (Perner's Contacts, 2014)
Cieľom príspevku je definovanie možností testovania výkonnostných parametrov dopravného prúdu pri obmedzení alebo strate funkčnosti zvoleného prvku cestnej infraštruktúry. Článok obsahuje účel a možnosti modelovania dopravného prúdu, všeobecnú charakteristiku nástroja OmniTRANS, jeho využitie pri návrhu organizácie dopravy pri obmedzujúcich podmienkach na úseku cestnej siete a interpretáciu výsledkov riešenej prípadovej štúdie.
Keywords: cestná infraštruktúra; dopravný prúd a jeho modelovanie; výkonnostné parametre; strata funkčnosti prvku