MOŽNÉ PRÍSTUPY K ZNIŽOVANIU PODNIKATEĽSKÉHO RIZIKA V DOPRAVNÝCH PODNIKOCH (Perner's Contacts, 2013)
Snaha dopravných podnikov dosahovať kladné hospodárske výsledky ich núti diverzifikovať svoje aktivity a prichádzať s novými podnikateľskými zámermi, ktoré môžu byť zdrojom zisku. Na druhej strane sa však musia vyrovnať aj s množstvom rizík v podnikateľskom prostredí, ktoré môžu úspech ich aktivít ohroziť. Ak chce dopravný podnik na trhu uspieť, mal by voči týmto rizikám zvoliť adekvátne opatrenia na ich zvládanie. Tejto problematike sa venuje aj tento článok.
Keywords: dopravný podnik; znižovanie rizika; riziko; zaobchádzanie s rizikom