ANALÝZA TECHNOLOGIE WHEELTUG (Perner's Contacts, 2013)
Článek rozebírá nové technologie tzv. „zeleného pojíždění“ a analyzuje technologii WheelTug, která má podle jejího výrobce přispět k rozvoji pozemního leteckého provozu a to jak po stránce ekonomické, bezpečnostní a provozní, tak i po stránce ekologické. Jelikož technologie WheelTug nebyla ještě uvedena do reálného provozu, posuzování provozních přínosů v samotném pozemním provozu vychází z testovacích procedur a simulačních programů.
Keywords: příďový podvozek; elektromotor; úspory; pojíždění; vytlačování