ÚLOHA INVERZNÍ KINEMATIKY – NÁSTROJ PRO ŘÍZENÍ ROBOTICKÉHO MANIPULÁTORU (Perner's Contacts, 2013)
Příspěvek představuje matematické pozadí automatického řízení robotického manipulátoru. První část se zabývá matematickým modelem a řešením úlohy inverzní kinematiky. Druhá část poté vše aplikuje v případové studii.
Keywords: Robotický manipulátor; MINDSTORM; matematický model