LOKALIZACE POLOHY KOLEJOVÝCH VOZIDEL V RÁMCI MODELU ŽELEZNIČNÍ SÍTĚ S VYUŽITÍM AGENTOVĚ ORIENTOVANÉ SIMULACE (Perner's Contacts, 2013)
Tento článek se zabývá návrhem agentově orientovaného simulačního modelu pomocí architektury ABAsim a jeho následném využitím v rámci simulace lokalizace kolejových vozidel v modelu železniční sítě. Hlavní pozornost je věnována popisu simulačního modelu a všech zúčastněných agentů. Chování jednotlivých agentů modelu je popsáno pomocí diskrétně událostního jazyka, barvených Petriho sítí.
Keywords: modely železniční sítě; pozice kolejového vozidla; simulace provozu; agentově orientovaná simulace