ZAVEDENIE REENGINEERINGU VO VLAKOTVORBE NA SIETI ŽELEZNÍC SLOVENSKEJ REPUBLIKY (Perner's Contacts, 2013)
Reengineering predstavuje manažérsky prístup, ktorý sa zameriava na zásadné zmeny v podniku a podnikových procesov. Jeho cieľom je zefektívniť jednotlivé procesy a súčasne plniť požiadavky a očakávania zákazníkov. Článok sa zaoberá návrhom reengineeringu vlakotvorby na sieti železníc Slovenskej republiky. Rieši otázku reorganizácie prepravy vozňových zásielok z dôvodu uspokojenia požiadaviek zákazníkov.
Keywords: konkurencieschopnosť; reengineering; vlakotvorba; vozňová zásielka; železničná doprava