CESTNÁ INFRAŠTRUKTÚRA V SLOVENSKEJ REPUBLIKE (Perner's Contacts, 2013)
Cestná infraštruktúra je významným faktorom rozvoja štátov a regiónov. Dôležitá je nielen dĺžka jednotlivých úrovní cestnej siete, ale aj jej kvalitatívne vlastnosti. Cieľom príspevku je zdôrazniť význam cestnej infraštruktúry pre rozvoj štátov a regiónov, skúmať vývoj dĺžky cestnej siete a výdavkov na cestnú infraštruktúru v Slovenskej republike a zhodnotiť kvalitu cestnej infraštruktúry v SR z hľadiska pozdĺžnej a priečnej nerovnosti. Príspevok je súčasťou riešenia Interného grantu č. 6/2013 „Ekonomický rozvoj a ekonomická výkonnosť regiónov“.
Keywords: cestná infraštruktúra; výdavky na cestnú infraštruktúru; kvalita cestnej infraštruktúry; pozdĺžna nerovnosť; priečna nerovnosť