SOUČINITEL TŘENÍ PLOCHÉHO LANA (Perner's Contacts, 2012)
V příspěvku je popisována metodika určení součinitele tření plochého řemene vůči ocelovému trakčnímu kotouči za rozdílných provozních podmínek. Ploché řemeny jsou určeny především pro bezúdržbové aplikace nákladních a osobních výtahů, kde nahrazují řetězy a ocelová lana.
Keywords: součinitel tření, ploché lano