KOMPARÁCIA TERMINÁLOV INTERMODÁLNEJ PREPRAVY NA SLOVENSKU A V ČESKEJ REPUBLIKE (Perner's Contacts, 2012)
Príspevok sa zaoberá analýzou terminálov intermodálnej prepravy v jednotlivých regiónoch v rámci Slovenska a Českej republiky z hľadiska vybraných kritérií a následne ich komparáciou. Vybrané kritéria konkrétne zahŕňajú lokalizáciu, napojenie, plnenie požiadaviek podľa medzinárodnej dohody AGTC z hľadiska technického vybavenia, poskytované služby v daných objektoch a ich prepojenosť s okolitými logistickými centrami.
Keywords: terminál intermodálnej prepravy, bimodalita, trimodalita, intermodálna prepravná jednotka, logistické centrá