K PROBLEMATIKE VZDELÁVACIEHO NORMATÍVU PRE VODNÚ DOPRAVU (Perner's Contacts, 2012)
Vsúvislosti s požiadavkou harmonizácie kvalifikačných požiadaviek na funkčné miesta v posádke lodí vnútrozemskej plavby a v kontexte zvyšovania kvality prepravy a bezpečnosti plavebnej prevádzky so tu prezentuje návrh systému teoretického odborného vzdelávania a praktickej prípravy uchádzačov o príslušné pozície v posádke lode prostredníctvom vzdelávacích modulov v rámci celoživotného vzdelávania.
Keywords: odborná spôsobilosť, vzdelávanie, lodná posádka