MODELOVÁNÍ SYNCHRONIZACE LINEK MHD V PŘESTUPNÍM UZLU (Perner's Contacts, 2012)
Příspěvek se zabývá modelováním synchronizace odjezdů spojů z přestupních zastávek pomocí max-plus algebry. Problém přestupu cestujících je formulován pomocí matematického aparátu max-plus algebry. Následuje charakteristika MHD Prostějov a seznámení s operacemi max-plus algebry, kterých je využito při modelování synchronizace linek MHD Prostějov.
Keywords: Synchronizace, přestupní zastávka, modelování, max-plus algebra