TÉMA DOPRAVY V ZÁKLADNÍCH STRATEGICKÝCH DOKUMENTECH KRAJŮ ČESKÉ REPUBLIKY (Perner's Contacts, 2011)
Příspěvek se zabývá strategickým plánováním regionálního rozvoje na úrovni krajů České republiky se zaměřením na téma dopravy. Hlavním cílem tohoto příspěvku je prozkoumat a srovnat přístup krajů k této problematice na základě informací uvedených v základních strategických dokumentech krajů. Výsledky provedené analýzy dokazují, že téma dopravy se objevuje ve všech hodnocených dokumentech, v přístupech jednotlivých krajů lze pak vysledovat jak některé shodné, tak některé odlišné charakteristiky.
Keywords: strategické plánování; regionální rozvoj; doprava; kraje; Česká republika