INOVACE PŘESTUPNÍCH UZLŮ Z HLEDISKA POHYBU CESTUJÍCÍCH – ÚVOD DO PROBLEMATIKY (Perner's Contacts, 2011)
Článek se věnuje detailně problematice inovace přestupních uzlů z hlediska pohybu cestujících (chodců) v přestupním uzlu (autobusové nádraží/stanoviště). Daná problematika je rozsáhlá, proto je zpracovaná ve čtyřech na sebe navazujících článcích. První článek je obsahuje terminologii, právní normy, dělení přestupních uzlů a zásady řešení komunikací pro chodce. Druhý článek je zaměřen na analýzu současného stavu zvoleného přestupního uzlu. Třetí článek se věnuje technicko - stavebnímu řešení a čtvrtý článek obsahuje finanční analýzu provedených inovací přestupního uzlu. Řešená problematika je aplikována na konkrétní přestupní uzel a to na autobusové nádraží AS v Praze na Knížecí.
Keywords: přestupní uzel; autobusové nádraží/stanoviště; cestující