LOGISTICKÉ OPERACE V RÁMCI PŘEKLÁDKY KONTEJNERŮ V NÁMOŘNÍCH TERMINÁLECH (Perner's Contacts, 2011)
Příspěvek analyzuje veškeré logistické operace, které probíhají v námořních kontejnerových terminálech v rámci překládky kontejnerů. Je analyzováno členění terminálu na jednotlivé obslužné plochy (oblasti), popsány jsou nejvíce využívané technologie a technologické prostředky, které slouží k vykonávání samotné překládky. Pozornost je taktéž věnována srovnání využívaných prostředků.
Keywords: kontejner; překládka; terminál