PROBLEMATIKA ZASTÁVEK VEŘEJNÉ HROMADNÉ DOPRAVY (Perner's Contacts, 2011)
Příspěvek shrnuje statistická data z ČR k veřejné linkové dopravě a k zastávkám určeným pro zajištění dopravní obslužnosti. V příspěvku je prezentováno členění zastávek a definována jejich úloha. Hlavní částí příspěvku je uvedení problémů v oblasti zastávek a předložení návrhů na jejich řešení v oblasti umístění a označení zastávky, bezbariérového přístupu, technického stavu a čistoty i vybavenosti.
Keywords: bezbariérovost; dopravní obslužnost; majitel zastávky; osobní doprava; označník; zastávka