PREDICTIVE FUNCTIONAL CONTROLLER – APLIKACE VÝPOČETNĚ NENÁROČNÉHO PREDIKTIVNÍHO REGULÁTORU (Perner's Contacts, 2008)
Článek pojednává o regulaci reálného zařízení jednoduchým a výpočetně nenáročným prediktivním regulátorem PFC (Predictive Functional Controller). Reálnou soustavu v našem případě představuje laboratorní model Hydraulickopneumatická soustava. Programově je regulace zajišťována z prostředí MATLAB Simulink.
Keywords: Prediktivní řízení; PFC; regulace reálné soustavy